Info

De chirozondag

Elke zondag komen we samen om met de groep een hele namiddag leuke, vernieuwende en uitdagende spelletjes te spelen. Van jong tot iets ouder (6 - 18 jaar) worden er de meest doldwaze spelen gespeeld.
Met een leidingsploeg die dit jaar uit 16 lieve leidsters en 8 stoere leiders bestaat, proberen we er elke zondag een superleuke namiddag van te maken door de gekste spelen uit te werken. Verkleed als Mega Mindy een stadsspel spelen, een uitputtend bosspel, weer en wind trotseren om toch dat ene leuke spel te kunnen uitspelen, ... Het kan allemaal!
Daarnaast organiseert de leidingsploeg jaarlijks enkele toffe activiteiten (Bonte Namiddag, Fuif, Eetdag, ...). Op deze manier hopen we ook de mama’s en papa’s, tantes en nonkels, oma’s en opa’s, ... te laten zien wat Chiro allemaal doet, en hopen we een centje bij te verdienen om spelmateriaal te kopen, het kamp te kunnen financieren, ...

 

Uniform

Vanaf de Rakwi's is het verplicht een uniform te dragen. In onze Chiro bestaat dit uit een chirorok of broek en een bovenstuk van de chiro (trui, t-shirt of afdelingsstuk). De kleinsten (ribbels en speelclub) dragen best gemakkelijke spelkledij die tegen een (modder- of verf)-stootje kunnen.
Tijdens ’Open Chiro’ (een activiteit bij het begin van het jaar om iedereen eens te laten meespelen en de Chiro beter te leren kennen), kunnen er uniformen gepast en besteld worden. Wij gaan ze dan kopen en geven ze enkele zondagen later mee. De truien en t-shirts van onze chiro kunnen het hele jaar door aangekocht worden. Dit kan door aan de leiding van je dochter te vragen.
Als je zelf een chirorok (of andere leuke chirospullen) wenst te kopen kan dit bij chirowinkel De Banier (www.debanier.be).

 

Drank

Tijdens de zondag kunnen er drankjes gekocht worden (water, cola, fanta, chocomelk, fristi, sprite en fruitsap). Dit kan door het kopen van een drankaart. Een drankkaart kost 6 euro en hiermee kan je 10 drankjes drinken.
Alle afdelingen houden ook een 'potteke' bij. Er wordt elke zondag een extra centje betaald (dit is verschillend per afdeling) aan de leiding. Tijdens het kamp of aan het einde van het jaar wordt er dan iets leuk mee gedaan.

 

Lidgeld

Aan het begin van het jaar komen de leidsters op huisbezoek. Zo kunnen de ouders ook eens ontdekken welke knappe meiden elke zondag voor hun dochter zorgt. Zij komen het lidgeld van € 30 ontvangen. Hier zit ook de verzekering en het 'potje' bij in.